Susret svih odgovornih za FRAMA-u

Zagreb, (IKA) – Pod geslom: „Zajedništvo OFS-a i FRAMA-e” u subotu 14. listopada u kapucinskom samostanu sv. Leopolda Mandića u Gornjoj Dubravi u Zagrebu održan je susret svih odgovornih za Franjevačku mladež (ministar OFS-a, bratski animator, predsjednik FRAMA-e, duhovni asistent FRAMA-e i predstavnik FRAMA-e u vijeću OFS-a). Bio je to prvi susret članova mjesnih bratstava Zagrebačkoga područnog bratstva Franjevačke mladeži i članova mjesnih bratstava Franjevačkoga svjetovnog reda Sjeverozapadnohrvatskoga (zagrebačkoga) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca. Susret je organiziralo Povjerenstvo Područnog vijeća OFS-a za Franjevačku mladež, a sudjelovalo je oko 70 braće i sestara OFS-a i članova Franjevačke mladeži iz mjesnih bratstava s toga područja kao i pojedini članovi nacionalnog vijeća.
Susret je počeo euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Miljenko Vrabec, OFMCap, u koncelebraciji s brojnim duhovnim asistentima. U glazbenom dijelu sudjelovali su članovi Franjevačke mladeži.
Okupljenu braću i sestre pozdravio je područni ministar br. Zdenko Viljevac, OFS. Radni dio susreta počeo je duhovnim nagovorom fra Marina Grbešića, OFM, „Zajedništvo OFS-a i FRAMA-e”. Uslijedilo je izlaganje Karle Grgić, područne predsjednice Franjevačke mladeži, i br. Zdenka Viljevca, područnog ministra OFS-a, o temi „Povezanost OFS-a i FRAMA-e u mjesnim bratstvima i bratska animacija”.
Većina susreta protekla je u aktivnom radu kroz slušanja predavanja, radove po grupama, te konstruktivne rasprave povezane s geslom susreta.

prenijeto s: http://www.ika.hr/