U Ilači održana nadbiskupijska Zlatna harfa

U prostoru svetišta Gospe Ilačke na Vodici u subotu 11. svibnja održan je 35. susret dječjih župnih zborova pod nazivom Zlatna harfa. Nastupu zborova prethodilo je misno slavlje koje je predvodio mo. Ivan Andrić, voditelj Nadbiskupijskog ureda za crkvenu glazbu.

Misu je predvodio domaći župnik vlč. Ivan Đakovac, a koncelebrirali su fra Ivica Jagodić, župnik i dekan Vukovarskog dekanata, vlč. Robert Almaši, župni vikar u župi Osijek 1, vlč. Marko Peulić, župnik u Županji 2, vlč. Leon Noudeviwa Sagbohan, vikar u župi Županja 1, preč. Josip Ivešić, župnik župe Đakovo 2 i dekan Đakovačkog dekanata, vlč. Josip Dominković, župnik u Gundincima, vlč. Ante Šiško, župnik u Vođincima, vlč. Stjepan Vukovac, župnik u Tovarniku i fra Slavko Milić iz župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

U svojoj homiliji vlč. Andrić naglasio je usmjerenost pjesme prema Kristu uskrsnulom. Kršćani su od samih početaka pjesmom veličali Boga, kršćani su narod pjesme upravo zato jer su imali nešto što ih je radovalo, a to je Isus Krist. Zahvalio je djeci i voditeljima zborova na trudu, rekavši kako je Zlatna harfa dokaz da smo kroz pjesmu bliži Bogu i jedni drugima. Na kraju misnoga slavlja gotovo 1 000 nazočnih vjernika pozdravilo je Nebesku Majku pjesmom Kraljice neba.

Domaći župnik vlč. Ivan Đakovac svima je izrazio dobrodošlicu te ih upoznao s poviješću ovoga 154 godine starog svetišta.

prenijeto s: https://ika.hkm.hr/