Zlatna harfa Valpovački i Donjomiholjački dekanat 2018.

U subotu, 12. svibnja 2018. u Donjem Miholjcu, u župi sv. Mihaela Arkanđela, održana je „Zlatna harfa“ na temu „Dođite kličimo Gospodinu“. Tom prigodom okupilo se preko dvjesto  sudionika iz sedam župa: Župa Viljevo, Veliškovci i Donji Miholjac iz Donjomiholjačkog dekanata i župe: Bizovac, Koška, Petrijevci i Valpovo iz Valpovačkog dekanata.

Susret je započeo svetom Misom u 10.30, a predvodio ju je vlč. Vjekoslav Lulić, župnik župe sv. Roka u Veliškovcima, zajedno s vlč. Matejom Glavicom i vlč. Petrom Maskaljevićem.

Sveta Misa obilovala je zajedništvom i skladnim pjevanjem okupljene djece i domaćih vjernika. Nakon svete Mise uslijedio je pojedinačni nastup dječjih zborova na kojemu je svaki zbor otpjevao po dvije skladbe. Tijekom predstavljanja Dječjeg zbora „Mir“ koji djeluje pri župi sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu predvođen s. M. Kristijanom Kolić, voditeljica programa upoznala je prisutne kako ove godine Družba Milosrdnih sestara sv. Križa slavi svoj Jubilej: 150 godina od dolaska sestara iz Švicarske u Hrvatsku. Svi prisutni snažnim pljeskom nagradili su dugogodišnji trud i požrtvovnost sestara.

Na samom završetku donjomiholjački dekan preč. Josip Antolović uručio je predstavniku svakog zbora priznanje za nastup .

Uslijedilo je druženje svih sudionika uz igru, pjevanje, međusobno upoznavanje, razmjenu kontakata te zakusku. Svi su zadovoljni i radosni otišli svojim kućama sa željom ponovnog susreta na Zlatnoj harfi u župi Petrijevci.

s. M. Kristijana Kolić

Izvješće i tablica