ZLATNA HARFA Vukovarskog dekanata 2018.

Župa Sv. Jurja, mučenika, u Bapskoj bila je domaćin ovogodišnje Smotre  dječjih crkvenih zborova “Zlatna harfa” koja je održana u subotu, 28. travnja u 10 sati. Na smotri je sudjelovalo pet  dječjih župnih zborova: župe Sv. Juraj  iz Bapske,  Kapljice ljubavi iz Lovasa, Gospine zvjezdice iz Borova naselja – Vukovar 2,  Apostoli iz Tovarnika i Glasnici sv. Bone iz Vukovara 1.

Susret se sastojao od tri dijela: svete mise, pojedinačnih nastupa svakog zbora i rekreativnog dijela. Euharistijsko slavlje predvodio je dekan fra Ivica Jagodić, a suslavili su župnik domaćin vlč. Pavao Kolarević, vlč. Stjepan Vukovac, župnik župe sv. Mateja iz Tovarnika i fra Slavko Milić, župnik župe Sv. Josipa Radnika iz Borova naselja. Iako je crkva bila puna pjevačica i pjevača, kao i roditelja i rodbine, fra Ivica je svojom propovijedi i poticajnim mislima o klicanju i zahvalnosti Bogu probudio u djeci pozornost i pridobio ih na simpatičnu komunikaciju svojim pitanjima.

U glazbenom dijelu  svaki je zbor izveo po dvije skladbe. Nakon zajedničkog fotografiranja pred crkvom, domaćini su nam pripremili okrjepu i natjecateljsku igru kojom je radosno završio treći dio susreta u prelijepom zelenilu župnoga dvorišta.

 

Pokrajinski voditelj : s. Ana Cvitanušić