Zlatna harfa u Zagrebu

2703_6785_dsc0928

U subotu, 3. lipnja 2017., održana je smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa u Župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici, Zagreb. Na ovoj prelijepoj smotri nastupilo je 15 dječjih župnih zborova iz župa Zagrebačke nadbiskupije s oko 480 djece.

Tema Zlatne harfe za ovu godinu bila je Kličite Bogu glasom radosnim. Djeca su radosnim pjevanjem slavila Gospodina. Bilo je veličanstveno i lijepo slušati i gledati svaki dječji zbor. Susret je započeo euharistiskim slavljem koje je predsavio župnik Marko Bijelić OP uz suslavlje o. Zdenka Đakića, o. Ante Gavrića i fra Stipice Grgata, voditelja Zlatne harfe. Bilo je zaista lijepo čuti skladno pjevanje svih sudionika tijekom euharistijskog slavlja, nakon kojeg je slijedio drugi dio susreta – pojedinačni nastupi zborova.

Na toj smotri nastupile su i naše sestre sa svojim dječjim zborovima: s. Lucijana Bobaš (Sv. Obitelj) i s. Ivana Džambas (Sv. Križ – Siget). Na kraju su s. Lucijana Bobaš i fra Stipica Grgat zborovima predali priznanja za nastup i zahvalilivoditeljima i pjevačima za trud koji ulažu u njegovanju liturgijskog pjevanja u svojim župama. Slijedila je zatim okrjepa i druženje sudionika na lijepom prostoru oko župne crkve i u župnim dvoranama.

s. Ivana Džambas

preuzeto s: http://www.ssf.hr