KAPITUL NA ROGOŽINAMA

Kapitul na rogožinama naše Provincije održao se u ponedjeljak, 29. travnja 2024. u Kući susreta Tabor u Samoboru. Posljednji Kapitul na rogožinama održao se prije pet godina, u Cerniku 2019. 2020. je bio redovni Kapitul, a 2021. nismo se mogli okupiti poradi pandemije dok su sljedeće dvije godine su bili Izvanredni i redoviti Kapitul Provincije.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa nakon koje je voditelj Kuće fra Ivan Matić pristigloj braći zaželio dobrodošlicu. Provincijalni ministar fra Milan Krišto uputio je prigodnu riječ osvrnuvši se na aktualne teme. Uz to, vikar Provincije fra Dragutin Bedeničić iznio je obljetnice braće. Potom je ekonom fra Ivan Utješinović predstavio tijek obnove kaptolskog samostana i crkve sv. Franje. Zatim su se nazočnoj braći predstavili odgajanici: postulanti iz Rovinja, novaci s Trsata i braća juniori iz Zagreba koji su smješteni u kapucinskom samostanu u Dubravi.

Vrhunac Kapitula bila je sveta Misa koju je predvodio provincijalni ministar fra Milan, zajedno s delegatom generalnog ministra za prestrukturiranje fra Domagojem Runjem i provincijalnim ministrom Provincije sv. Jeronima fra Tomislavom Šankom i braćom svećenicima.

Slavlje je nastavljeno zajedničkim blagovanjem u bratskom zajedništvu.

Prenijeto s: https://ofm.hr/