Održan 21. Framafest

U subotu 27. listopada u Sarajevu održan je 21. Framafest pod geslom „Pjevajte mu, svirajte mu, propovijedajte njegova čudesa!“ (1 Ljet 16,9) U crkvi sv. Ante Padovanskog okupilo se 1150 framaša kako bi pjesmom i molitvom slavili Gospodina. Od toga 43 bratstva potječu iz Bosne i Hercegovine te nekoliko bratstva s područja Hrvatske i Albanije. Svetu misu je predvodio fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame Kreševo. Misno slavlje svojim pjevanjem napose je uveličala grupa RiM iz Zagreba. Nakon euharistijskog slavlja framaši su imali slobodno vrijeme do početka natjecateljskog dijela. Program su vodili Marija Trogrlić i Dinko Periša a započeo je izvedbom prošlogodišnje pobjedničke pjesme Frame Livno „Pjevam ti Bože“. Na ovogodišnjem Framafestu nastupilo je 19 Frama a o najboljima odlučivao je tročlani žiri u sastavu: Monika Miličević, Ivana Šaravanja i fra Josip Mihael Matijanić. U revijalnom dijelu programa, dok je žiri birao pobjednika, framaše je animirala grupa RiM.

Nagradu  za najbolji tekst osvojila je Frama Okučani s pjesmom „Dar vjere“ a nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Frama Međugorje. Zbor Frame grada Zagreba s pjesmom „Neprocjenjiv“ osvojila je treće mjesto, Frama Posušje uz pjesmu „Jači od svih“ osvojila je drugo mjesto dok je Frami Međugorje s pjesmom „Bog nas ljubi“ pripalo prvo mjesto.

Po završetku proglašenja okupljeni su imali priliku još jednom čuti pobjedničku pjesmu, zajedno pjevati, čestitati i družiti se.

 

Valentina Dadić