Framafest u Mostaru

Mostar, (IKA/KTA) – XX. jubilarni Festival duhovne glazbe Franjevačke Mladeži – Framafest pod geslom „Dok me bude, Bogu svom ću pjevati” održan je 28. listopada, prenosi portal Franjevačke mladeži Bosne Srebrene frama-ofs.com.
Ovogodišnji Framafest započeo je svečanom misom koju je u crkvi Sv. Petra i Pavla predvodio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren uz koncelebraciju duhovnih asistenata bratstava u FRAMA-i Bosne i Hercegovine. Biskup Semren u homiliji podsjetio je na Franjinu radost kojom je gorio za sve stvoreno te na njegovu neiscrpnu želju za pjesmom i pjevanjem čak i u najtežim trenucima njegova života.
Nakon misnog slavlja uslijedila je podjela lunch paketa te tonska proba za izvođače u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače.
Festival je u Hrvatskom domu započeo u poslijepodnevnim satima, a službeno su ga proglasili otvorenim nacionalni duhovni asistent FRAMA-e BiH fra Domagoj Šimić i nacionalna predsjednica FRAMA-e BiH, Doris Trogrlić. Ove godine na festivalu je nastupilo 20 bratstava FRAMA-e koje je budnim okom pratio tročlani žiri sačinjen od fra Tihomira Bazine, Sanje Grabovac i Marije Čolak.
Nakon svih izvedbi, uslijedila je kratka stanka za vrijeme koje se žiri povukao te odlučio o pobjednicima. U revijalnom dijelu programa, nastupila je ženska vokalna grupa sastavljena od bivših framašica iz Širokog Brijega koje su izvodile poznate hitove duhovne glazbe. Prije proglašenja, izvedena je prošlogodišnja pobjednička pjesma „Auxilium” Frame Tuzla.
Nagradu za najbolji tekst osvojila je FRAMA Vitez s pjesmom „Vitez u duši”; zbor FRAMA Grada Zagreba s pjesmom „Put ljubavi” osvojio je nagradu za najbolji scenski nastup, a cjelokupni pobjednik je FRAMA Livno s pjesmom „Pjevam ti, Bože”.
Nakon proglašenja pobjednika, svi okupljeni imali su priliku još jednom poslušati pobjedničku pjesmu.

Prenijeto s: http://www.ika.hr