OTVORENJE JUBILARNE GODINE DOLASKA MILOSRDNIH SESTARA SV. KRIŽA U ĐAKOVO

Samostan-Sestara-Sv.-Kriza

U samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu,  otvorena je 7. lipnja 2017. jubilarna godina na spomen 150. obljetnice dolaska sestara iz Kuće matice, iz Švicarske, u Đakovo.

Svečanu sv. misu u crkvi Presvetoga Srca Isusova u 17,30 sati, predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić uz nekoliko svećenika, đakona i bogoslova, okupljenu zajednicu iz Đakova i okolnih mjesta (D. Miholjca, Osijeka, Vinkovaca, Trnave i Bogoslovnog sjemeništa). Euharistijsko slavlje popratio je samostanski zbor svojim pjevanjem, pod ravnanjem s. Svjetlane Paljušević.

Toga dana u samostanskoj crkvi upriličeno je cjelodnevno klanjanje u znak zahvalnosti Gospodinu za sve godine prisutnosti sestara na hrvatskom tlu. U tom duhu izrekao je i nadbiskup Hranić svoju homiliju te istaknuo doprinos sestara u odgoju djece i mladih te pozvao sestre da ostanu vjerne prvotnom zanosu i ljubavi Božjoj koja sve pokreće i vodi, kako bi bile danas kao i nekad otvorene potrebama vremena u vršenju svoga poslanja. Prigodnu molitvu vjernika priredila je s. Meri Gotovac te zajedno sa s. Ritom Ljevar  izrekla pred Gospodinom u ime zajednice. Slavlje je završilo zajedničkim druženjem kod stola.

s. Finka Tomas