ZLATNA HARFA – ČEPINSKI DEKANAT

Dječji zbor župe Presvetog Trojstva, Čepin „Raspjevani anđeli“

Dana 13. svibnja 2017. godine održana je Zlatna harfa čepinskog dekanata u župi sv. Rozalije u Ivanovcu. Misno slavlje započelo je u 10 sati a predvodio ga je vlč. Andrija Vrbanić koji je nekoliko puta naglasio koliko je postojanje dječjeg zbora u župi važno te je izrazio žaljenje jer su na susretu nastupali zborovi samo iz dvije župe (te njihove filijale) čepinskog dekanata.

Okupilo se 70-tak djece i mladih te njihovi roditelji.Nakon misnog slavlja započeo je susret zborova. Prvi je nastupao zbor Raspjevani anđeli iz župe Presvetog Trojstva u Čepinu pod vodstvom svoje voditeljice Marine Hojsak.  Izvodili su dvije pjesme: Gdje god su dvojica te pjesmu Ti si mi sve skupine Trinity. Svojim dolaskom te sudjelovanjem u misnom slavlju podržao ih je i njihov župnik vlč. Pavo Vukovac.

Drugi po redu nastupio je dječji zbor župe Ivanovac – filijala Antunovac pod vodstvom njihovih voditeljica Ane Grebenar i Tihane Huber. Pjevali su pjesme:  Dan Gospodnji i Krovovi.

Sljedeći zbor koji se predstavio bio je dječji zbor župe Ivanovac koji je za ovu priliku vodila također gđa Tihana Huber a inače voditeljica ovoga zbora je Sandra Mikolaš.

Na kraju nam se predstavio dječji zbor župe Ivanovac – filijala Ernestinovo s pjesmama: Velik si i Ovo je dan. Njihova voditeljica je Marijana Matijević.

Iznenađenje nakon nastupa dječjih zborova pripremio nam je  vokalno instrumentalni sastav mladih iz župe Ivanovac sa svojom voditeljicom Tihanom Huber te su otpjevali dvije pjesme.

Nakon zajedničkog slavljenja Gospodina pjesmom te ugodnog druženja vlč. Vrbanić je zaključio kako bismo se i više puta godišnje trebali sastajati te tako možda i potaknuti ostale župe pri osnivanju dječjih zborova koji su pravo blago svake župe.

Marina Hojsak