Generalni ministar Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli posjetit će Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri

ZADAR (IKA) 20.01.2024. / 07:30

Generalni ministar Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli bit će od ponedjeljka 1. do srijede 3. srpnja 2024. u posjetu Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Generalni ministar u Zadar će doći u pratnji generalnog definitora fra Konrada Cholewe. Tom prilikom organizirat će se i susret dvaju definitorija u Samostanu sv. Frane u Zadru u utorak 2. srpnja u sklopu procesa prestrukturiranja s ciljem da Provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri postane ovisna kustodija o Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda.

Zadnjeg dana generalovog posjeta, u srijedu 3. srpnja, održat će se susret braće cijele Provincije s generalnim ministrom i generalnim definitorom na kojem će biti prisutna oba definitorija te generalov delegat za proces prestrukturiranja fra Domagoj Runje.

Također, generalni ministar je odredio datum sljedećeg Kapitula Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, koji će započeti okupljanjem braće na Uskrsni ponedjeljak 21. travnja 2025. Za mjesto održavanja Kapitula predložen je samostan u Rovinju.

Odlukom generalnog ministra na tom će Kapitulu biti pozvana sva braća i tada će generalni ministar pročitati Dekret o proglašenju ovisne Kustodije. Nakon toga će biti imenovana nova uprava ovisne Kustodije koju određuje Generalni definitorij te će biti proglašeni Statuti Kustodije, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru.

Prenijeto s: https://ika.hkm.hr/