Sjednica Vijeća franjevačkih zajednica u RH i BiH

sjednica VFZ

Vijeće franjevačkih zajednica u RH i BiH održalo je 29. svibnja 2017. u novom sjedištu Provincijalata Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marjina u Sarajevu, Bjelave 85, svoju drugu ovogodišnju redovitu sjednicu. Sjednici je predsjedala predsjednica Vijeća s. M. Kata Karadža, provincijska predstojnica spomenute Provincije.

Sjednica je započela molitvom Devetog časa. Pozdravljajući na početku sve nazočne članove Vijeća, predsjednica Kata napomenula je da joj je posebno drago što se sjednica Vijeća održava u njezinoj Provinciji, i to u novom sjedištu Provincije blagoslovljenom na dan Provincije, 29. travnja prigodom proslave 75. obljetnice Provincije. Sjednica je imala desetak točaka koje su se odnosile na tekuće teme Vijeća.

Na kraju sjednice dopredsjednik Vijeća fra Joško Kodžoman zahvalio je predsjednici i njezinoj zajednici za srdačan doček i prijam sudionika sjednice, čestitao Provinciji visoku obljetnicu i zaželio zajednici Provincije mnoge godine plodnoga rada u duhu karizme Družbe.

A. Matković, tajnik Vijeća