Zlatna harfa Valpovački i Donjomiholjački dekanat Viljevo – 20. svibnja 2017.

3

U subotu, 20. svibnja 2017., u Viljevu, u župnoj crkvi sv. Andrije apostola održana je Zlatna harfa za Valpovački i Donjomiholjački dekanat. Sudjelovalo je 6 dječjih župnih zborova:

Dječji župni zbor MIR iz Donjeg Miholjca uz vodostvo s. Marije Bajić.

Dječji župni zbor MARIJINE ZVJEZDICE iz Rakitovice uz vodostvo Ivane Šerić Miličić.

Dječji župni zbor KRIJESNICE iz Viljeva uz vodostvo Monike Fekete

Dječji župni zbor iz Petrijevaca uz vodostvo Višnje Šamadan

Dječji župni zbor ANGELUS iz Bizovca uz vodostvo Sandre Lovrinčević

Dječji župni zbor MIRJAM iz Valpova uz vodostvo s. Danijele Škoro.

Naši domaćini dočekali su nas radosno uz prigodno osvježenje. Potom smo krenuli s malim probama i dogovorima. U 11.30 sudjelovali smo na euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik iz Viljeva vlč. Josip Kalmar. Djeca su radosno pjevala i slavila Boga na što ih je na poseban način potaknuo i župnik u svom kratkom nagovoru. Nakon euharistije, nastavili smo s programom te se svaki zbor predstavio s dvije skladbe. Radost je isijavala sa svih strana. Neprestano smo Bogu zahvaljivali za dar zajedništva i pjesme. Župnik je također podijelio priznanja za sudjelovanje na Zlatnoj harfi uz prigodni dar za voditelje zborova. Uslijedio je bogati domjenak kojeg su nam priredili naši domaćini a potom rekreacijski program s puno zabavnih igara. Djeca su radosno sudjelovala u cijelom programu. Kad sam ih pitala što im je bilo najbolje od svega na Zlatnoj harfi, jedna djevojčica je preduhitrila sve svojom izjavom: Ja znam što je meni najgore bilo: Kad ste rekli da idemo kući!

Zahvaljujemo domaćinima, a osobito vlč. Josipu Kalmaru, te Moniki Fekete i njezinom timu na organizaciji i trudu te se vidimo i dogodine ako Bog da u lijepom druženju i radosti.

s. Danijela Škoro